“Muiderslot heeft zijn eigen UFO”

MUIDEN – wat is het! is het gewoon een insect of is het superman of gaan ze nu werkelijk landen in het pittoreske dorpje aan de vecht.

Het Muider-nieuwsblad had op 12 juni j.l de primeur om een artikel te plaatsen ontrent een Ufo-waarneming dat vorige maand op de gevoelige plaat is vastgelegd.

Op zaterdag 25 mei 2013 heeft de in Amsterdam woonachtige fotografe C.F die met haar moeder het Muiderslot wilde bezoeken een onvergetelijke dag gehad. De waarneemster wilde wat foto’s (met meerdere belichtingen) maken van de schoonheid van het kasteel dat in1280 werd gebouwd.

ufo-muiderslot-huffington_0

Niets vermoedend heeft zij de foto’s thuis op haar computer opnieuw bekeken en zag tot haar verbazing dat er een vreemd fenomeen op was te zien. De foto’s 5 in het totaal zijn gemaakt met een sluitertijd 1/250 ste van een seconde. Op de foto die rond 13:45 uur moet zijn genomen is het object vrij wazig te zien en op een van de andere foto’s is het fenomeen bijna uit het gezichtveld verdwenen. Volgens de getuige moet het zich snel hebben verplaatst (zie foto). De andere foto’s zijn overigens te zien op de Amerikaanse site van Huffington Post, zo heeft Muiden er weer een extra toeristische attractie bij en dat is goed voor de gemeente kas

Bron UWN