Mysterieuze ‘vuurbal’ blijkt Emirates A380

Een mysterieuze ‘vuurbal’ heeft tot veel opwinding geleid in Australië. Meerdere mensen zagen grote ‘rode vlammen’ in de lucht boven grote delen van Victoria sommigen meenden een UFO te zien. Volgens experts was het een overvliegende Airbus A380 van Emirates.

Het was het nieuws van de dag in Hobart de hoofdstad van Tasmanië. Ooggetuigen keken vroege in de ochtend raar op toen ze iets zagen vliegen wat leek op een meteoriet. Op getuige genaamd Lee-Anne Peters plaatste een video van het verschijnsel op Facebook.

Geen UFO of Meteoriet
Een astronoom verbonden aan het planetarium in Launceston was ervan overtuigd dat het hier om een vliegtuig ging en geen Ufo of meteoriet. “Blijkbaar gebruiken een aantal internationale vluchten van en naar Nieuw-Zeeland Hobart als waypoint,” vertelde hij aan de omroep Australian Broadcasting Corp. “Als het object een meteoriet zou zijn geweest dan zou het veel sneller hebben moeten bewegen en over het algemeen niet zo lang zichtbaar zijn geweest.”  volgens belangrijke bronnen was het vliegtuig van Emirates onderweg naar Auckland.

bron: UWN