Wezens en vreemde objecten gemeld in Engeland

Het Britse ministerie van Defensie heeft in het afgelopen decennium uit de omgeving Greater Manchester 22 bijzondere meldingen ontvangen van onbekende fenomenen (UFO’s). in de lucht. Dat melde althans de Engelse krant Manchester Evening News. Er kwamen bij het ministerie van defensie (MoD) een overvloed aan meldingen binnen van vreemdsoortige wezens ‘met crèmekleurige buikjes’. Een man uit de plaats Wigan zei ongeveer 17 ruimteschepen te hebben waargenomen die de zogenaamde buitenaardse wezens door de lucht vervoerden.

Andere getuigen uit de zelfde omgeving claimde in 2009 een ‘koepelvormige oranje lichtbol’ te hebben gezien dat opsteeg vanaf een weiland niet ver van de plaats Leigh. “Het vreemde fenomeen vloog met snelle bewegingen van links naar rechts en maakte een zoemend geluid.”

In november van dat zelfde jaar zag een andere persoon in de plaats Bolton een vreemd lichtgevend object die meerdere keren per nacht verscheen’. Twee jaar later, op 18 december 2001 werden boven de plaats Stockport twee grijze wolkvormige verschijnselen waargenomen, waaruit een grijze driehoek tevoorschijn kwam. Uit dezelfde plaats werd ook een rood lichtgevend object gemeld dat met hoge snelheid door de lucht vloog.

In september 2009 verklaarde iemand acht oranje lichten in de lucht boven Ashton-under-Lyne te hebben waargenomen. De objecten waren fel rood en vlogen laag over’. Ze zouden vervolgens een bocht van 90 graden hebben gemaakt om koers te zetten naar West Yorkshire, in het graafschap Yorkshire.

In de periode 2000 tot 2009 zijn er 10 tallen meldingen van onbekende objecten UFO’s binnengekomen bij het Britse ministerie van Defensie. In de jaren zeventig werd een documentaire gemaakt door BBC over een stel dat een UFO had gezien boven de weilanden van Urmston in noord west Engeland. Het vreemde object werd ook gezien door politieagenten die onderweg waren naar de melding.

Vorig jaar maakte de Britse overheid details bekend over een gesprek tussen piloot Roger Willis en de luchtverkeersleiding in Manchester dat in 1995 had plaatsgevonden. Willis verklaarde tegenover een ambtenaar van het ministerie dat zijn passagiersvliegtuig met hoge snelheid was ingehaald door een wigvormig object met felle lichten.

Bron: Manchester Evening News