Zweden in de ban van USO op zeebodem

Duikers van een Zweedse expeditie hebben op de bodem van de Baltische zee een vreemd object gevonden, zo meldt CNN.

 

© Peter Lindberg, www.oceanexplorer.se

Het onbekende object ligt op 87 meter diepte en vreemd genoeg op een bijzonder positie. de eerste reactie van Peter Lindberg was om de jongens te vertellen dat hij een UFO had gevonden op de zeebodem”. Peter Lindberg is leider van de oceaanonderzoekers.

Het merkwaardige voorwerp werd gevonden bij het uitvoeren van sonarmetingen van de bodem. Uit de berekening bleek dat het voorwerp 60 meter lang moest zijn, vergelijkbaar met de lengte van een groot passagiersvliegtuig. Het object heeft echter een rondere vorm. Ook ligt er in de buurt van het object nog een ander klein voorwerp, met een vergelijkbare vorm. Achter beide objecten liggen lange sleepsporen, waaruit blijkt dat ze ongeveer 400 meter over de zeebodem heen zijn gegleden.

Volgens sommige deskundigen gaat het om niets ander dan simpelweg een gezonken schip, maar het duikersteam is het niet eens met deze verklaring omdat de vorm en grootte niet overeen zouden komen met een schip. Het team kan vanwege de hoge golven en kou nu niet duiken, maar zal het opnieuw in mei gaan proberen de locatie te bereiken.

Een ongeïdentificeerd object onder water wordt ook wel een USO (Unidentified Submerged Object)  genoemd.

(bron: De Telegraaf)